Ponudba vin

Ponudba vin

SortaKategorijaVsebina(l)Letnik
Bizgecsuho0,752019
Modri pinot – rosesuho0,752020
Muškat ottonelsuho0,752019
Penina – rozesuho0,752016
Penina – rozeextra brut0,752016
Penina Bakussuho0,752016
Modri pinotsuho0,752016

Izbor vin

Chardonnay

Vino te sorte je ohranilo lepo vrelno svežino z mamljivo sadno cvetico. Aroma spominja na sveže jabolko, hruške, melone in agrume. Kljub njegovi mladostni svežini še vinoljubcem ponuja arome lupinastega sadja, ki počasi vendar nezadržno nakazuje razvoj arome po lešnikovi čokoladi.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 10-12 °C.

Laški rizling

a sorta daje najširšo paleto vin. Mlado suho vino je prijetno sveže in sadno. V vinih iz prezrelega grozdja, kjer je glede na kategorijo vina posebne kakovosti tudi (izbor, jagodni izbor, suhi jagodni izbor in ledeno vino) tudi prisoten ostanek neprevretega sladkorja, pa prevladujejo arome zrelega in suhega sadja. Zaznati je suho hruško, slivo, rozine in krhlje, ki jih dopolnjujeta aroma in okus medu in cimeta. Vsaka kapljica takega vina potrjuje razlog za največjo razširjenost laškega rizlinga v Sloveniji.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 10-12 °C

Modri pinot

Dalj časa trajajoči kontakt grozdnega soka z jagodnimi kožicami je dal temu vinu temno rubinasto barvo in izredno mehkobo v okusu. Sadni okus spominja na robido, vrtnice in tudi na oreh, ki ga dopolnjujejo arome češnje, rdeče gozdne jagode, maline in lista vrtnice. Z zorenjem vina se posamezne arome še bogatijo. V njem se najdejo še različne arome začimb in zelišč; rožmarina, dozorelega paradižnika in črne olive. Temperatura vina ob serviranju naj bo 14 °C.

Modri pinot - roze

Je mirno vino iz sorte modri pinot. Zaradi stiskanja takoj po obiranju (kot pri belih sortah) ima svetlo rdečo oziroma roza barvo in je ohranilo primarne arome sorte. Vino je prijetno sveže in zelo sadnega okusa z rahlim vonjem po cvetnih listih vrtnice in gozdnih jagodah.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 10 °C.

Muškat ottonel

Je vino z zelo izraženo muškatno aromo in nizko vsebnostjo skupnih kislin. V okusu je nežno in nekoliko lažje ter prijetno sveže predvsem v mladostni fazi svojega razvoja.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 8-10 °C.

Rumeni muškat

Vino ima široko odprto muškatno aromo in je ohranilo bogatost muškatnih arom svežega grozdja te sorte. Razkošne muškatne arome dopolnjujejo arome po citrusih in cvetju ter že rahlo prehajajo v arome sadja. Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 10-12 °C.

Sivi pinot

Je zelo polno in ekstraktno vino z nekoliko višjim alkoholom in bogato aromo ter okusom po eksotičnem sadju in ima tudi rahel okus po lešnikih.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 10-12 °C.

Penina Bakus

Je fina, elegantna in umirjena, s tipično aromo po lešnikih in mandeljnih, kar sta ji dali sorta chardonnay in klasična metoda pridelave.
S svojo eleganco in nežnostjo mehurčkov se lahko postavlja ob bok penečim vinom iz veliko bolj znanih vinorodnih območij.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 6 °C.

Penina Roze

Ima iskrivo čebulno rdečo barvo in sorta modri pinot ji je v steklenico položila vse osnovne lastnosti za odlično peneče vino, svežega sadnega okusa, ki je pridelano po klasični metodi.
Pred serviranjem naj bo vino ohlajeno na 6 °C.

Vina Bakus

Vina Bakus