Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Vina BAKUS, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.
Splošni pogoji urejajo način delovanja spletne trgovine www.bakusv.com , ki jo upravlja Vinogradništvo Vršič, Zagorci 67a, 2256 Juršinci (v nadaljevanju ”ponudnik”). Pogoji urejajo tudi pravice in obveznosti med ponudnikom in obiskovalcem spletne trgovine www.bakusv.com  (v nadaljevanju ”kupec”).

Priporočamo, da si vsi kupci pred uporabo spletne trgovine preberejo Pogoje poslovanja. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez vnaprejšnjega obvestila.

Z opravljenim nakupom kupec potrjuje, da je seznanjen s pogoji poslovanja in se z njimi strinja.

Minimalno naročilo vina za pošiljanje po pošti je 6 steklenic oziroma večkratnik števila 6 (6,12,18…). Pri trsnih cepljenkah ni minimalne omejitve pri nakupu. V kolikor bi bilo naročilo preveliko oziroma težavno za pošiljanje po pošti, bo prodajalec kupca o tem obvestil in se skupaj z njim dogovoril za alternativo.

Trsne cepljenke v lončkih je zaradi prevelike možnosti poškodb pri transportu mogoče prevzeti samo osebno. 

CENE

Vse cene na spletni strani so navedene v EUR in na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost  ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV) (nismo DDV zavezanci). 

Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določeno obdobje. Vse cene navedene na www.bakusv.com so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob zaključku nakupa je sestavljena iz stroška nakupa in dostave. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna cena je tista, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

V primeru izpisa napačne cene ali v primeru, da se cena spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil spremembo nakupa oziroma se z njim dogovoril za najboljšo možno rešitev.

V kolikor se v ponudbi pojavi artikel brez cene gre za sistemsko napako pri posodabljanju ponudbe. Za tak artikel se nakup ne more opraviti.

Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

NAROČILO IN POGODBA

S klikom na gumb “ODDAJ NAROČILO” se kupec izrecno strinja s plačilom naročila, ki se elektronsko hrani na strežniku ponudnika. Po oddaji naročila prejme kupec potrdilo na elektronski naslov in lahko v primeru napake v roku 2 ur brez dodatnih stroškov tudi prekliče naročilo z odgovorom na e-poštni naslov vina.bakus@siol.net. V kolikor v tem času ponudnik ne prejme preklica naročila je kupoprodajna pogodba nepreklicno sklenjena. Prav tako so  od takrat vse cene in pogoji fiksni, kar velja za kupca in ponudnika.

NAČINI PLAČILA

Plačilo blaga v spletni trgovini je mogoče na naslednje načine:

Plačilo po predračunu – nakazilo na TRR

Plačilo po povzetju: plačilo se izvede dostavni službi

OSEBNI PREVZEM

V tem primeru ni stroškov dostave, plačilo pa je možno z gotovino. Osebni prevzem je možen le po predhodnem dogovoru na naslovu:

Zagorci 67a, 2256 Juršinci
Telefon: 031 417 986
E-mail: vina.bakus@siol.net

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca ali pa ga priloži fizično z dostavo blaga. Na računu je razvidna  cena naročenih artiklov in ostali  stroški nakupa. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

DOSTAVA

Rok dostave naročenega blaga je načeloma do 5 delovnih dni. Vsa naročila, oddana med delavnikom bodo odposlana najkasneje naslednji delovni dan (v primeru plačila po povzetju). V primeru plačila po predračunu so naročila oddana ob prejemu plačila.

Dostavo naročenega blaga opravljamo s pogodbenim partnerjem TNT.

Za dostavo blaga na območju Slovenije je strošek dostave 6 €. Za naročila nad skupno vrednostjo 100,00 € je dostava brezplačna.

V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

Dostavna služba odgovarja za izgubo ali poškodbo pošiljke. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke, takoj po prejemu obvestila o tem, kupcu pošlje novo pošiljko.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE

Kupec lahko v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Blago lahko vrne na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov vina.bakus@siol.net

Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa.

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini na naslov Zagorci 67a, 2256 Juršinci. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor kupec odstopi  od naročila in je po pregledu ugotovljeno, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini mu ponudnik vrne izvršeno plačilo. Vračilo vplačil bo izvedeno najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu vrnjenega blaga.

Kupec mora ob vračilu blaga priložiti račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi TNT in nam v vednost. Skupaj s kurirsko službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina si pridružuje pravico zavrnitve naročila v kolikor ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti.

VARNOST SPLETNE TRGOVINE

Spletna stran uporablja SSL certifikat, ki varuje povezavo med spletno stranjo in obiskovalci.

Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov in uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik si prizadeva za učinkovito obravnavanje pritožb in reševanja morebitnih sporov, prav tako spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.

Kupec lahko pritožbo odda na e-poštni naslov vina.bakus@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran in onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih težav in vzdrževanja. To lahko pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Prav tako si pridržujemo pravico za preklic oddanih naročil, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in se dogovorili o nadaljnem poteku. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. 

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

POMEMBNO

Prodaja in dostava vin iz naše ponudbe se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Kupec mora biti v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Z vstopom na spletno stran potrjujete, da ste polnoletni.
Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena le polnoletnim osebam.
Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

Vstopi